Hart boven Hard betoogde voor klimaat en sociale rechten

Onder het motto ‘Right(s) Now!’ organiseerde de beweging Hart boven Hard op zondag 12 mei 2019 een manifestatie in Brussel. De manifestatie stond in het teken van de vraag naar een klimaatbeleid en naar sociale rechten voor iedereen. Ook de vakbonden waren van de partij.
“Wat wij vragen is niet onmogelijk”, stelden de organisatoren. “Wat wij vragen staat in de Grondwet. Artikel 23 zegt: ‘Iedereen heeft het recht op een menswaardig leven’. Dat betekent concreet: een gezond klimaat, een goede job, gelijke rechten, betaalbare zorg, een menselijk migratiebeleid en niet elke maand moeten krabben om te overleven. Dáár willen wij dat de volgende regeringen werk van maken.”
Alles is met elkaar verbonden, aldus Hart boven Hard: geen klimaatbeleid zonder sociale rechtvaardigheid, geen strijd tegen ongelijkheid zonder oog voor de planeet.

www.hartbovenhard.be