Werk je in een kinderdagverblijf?

Schrijf je dan snel in voor de infoavond van de LBC-NVK.
Dankzij de vakbond heb je als werknemer in een vroeger zelfstandig kinderdagverblijf sinds december 2018 recht op een hoger loon én op een eindejaarspremie.
Wat betekent dit voor jou? Hoeveel moet je verdienen? Telt werkervaring mee? Worden je overuren betaald? Wanneer moet je je uurrooster ontvangen? Heb je recht op pauzes? Hoe lang mogen ze duren? Wat met deeltijds werk? Wat bij vervanging van (zieke) collega’s?

Op de infoavond geeft de vakbond een antwoord op al je vragen. Iedereen is van harte welkom (ook werknemers die nog geen lid zijn van de LBC-NVK).

Er zijn avonden in Antwerpen (dinsdag 12 maart), Kessel-Lo (dinsdag 19 maart), Hasselt (donderdag 21 maart), Sint-Niklaas (donderdag 14 maart), Turnhout (maandag 25 maart), Gent (woensdag 27 maart), Genk (donderdag 28 maart), Zottegem (maandag 1 april) en Kortrijk (woensdag 3 april).

Meer info en inschrijven: klik hier

Infomoment burn-out (Kortrijk)

Een infomoment burn-out van het Centrum voor Loopbaanontwikkeling (CLO) in Kortrijk op woensdag 22 mei. Voor mensen die meer willen weten over burn-out, voor zichzelf, voor iemand uit zijn/haar omgeving of voor zijn/haar werkvloer.
Wie deze infosessie volgt kan zich ook inschrijven voor het driedaags hersteltraject op 28 mei, 11 juni en 25 juni in Kortrijk. Deze driedaagse richt zich tot werknemers die aan het herstellen zijn van burn-out.

Waar:  ACV, Pr. Kennedypark 16D, 8500 Kortrijk

Wanneer: Telkens op dinsdag van 13.30 tot 17.00 u.

Je kan alleen voor het hele traject van drie dagen inschrijven. Best volg je eerst de infosessie van 22 mei in Kortrijk.

Inschrijven / meer info: http://www.jeloopbaan.be
03 / 220 89 50

lbc-nvk.loopbaancentrum@acv-csc.be

Meer info op
http://www.loopbaanontwikkeling.be

Infomoment burn-out (Sint-Niklaas)

Een Infomoment burn-out via CM Sint-Niklaas

Waar: Raadzaal CM-gebouw (ingang naast apotheker),De Castrodreef 1, 9100 Sint-Niklaas

Wanneer: Op woensdag 27 maart, van 19.30u tot 21.30u.

 

Workshops burn-out via CM Sint-Niklaas

Wie zich meer in het thema burn-out wil verdiepen, kan zich inschrijven voor workshops.

Waar: Castrohof, De Castrodreef 2, 9100 Sint-Niklaas

Wanneer:  Op 24 april, 8 mei, 22 mei en 5 juni, telkens van 13.30u tot 17.00u.

Inschrijven / meer info: https://www.cm.be/selfservice/agenda#/activity/7749/detail

Infomomenten loopbaanbegeleiding

Er zijn infomomenten loopbaanbegeleiding van het Centrum voor Loopbaanontwikkeling (CLO) in: Antwerpen (vrijdagen 5 april en 3 mei),
Mechelen (donderdag 23 mei),
Brussel (woensdag 15 mei),
Gent (maandag 6 mei),
Hasselt (woensdag 24 april),
Herentals (woensdagen 20 maart en 29 mei),
Roeselare (dinsdag 14 mei)
Turnhout (woensdag 15 mei).

Gratis voor leden van het ACV.
Inschrijven / meer info: http://www.jelooopbaan.be 

03 / 220 89 50
lbc-nvk.loopbaancentrum@acv-csc.be

Meer info op
www.loopbaanontwikkeling.be

 

Week van de Tijd (4 tot 12 mei)

Op 4 mei 2019 start de eerste Vlaamse editie van de Week van de Tijd. De hele week vinden er, verspreid over de vijf Vlaamse provincies, activiteiten plaats die rond (vrije) tijd draaien. Tijdens deze week maakt Pasar, in samenwerking met partners uit het middenveld, de omgang met tijd en vrije tijd zo breed mogelijk bespreekbaar met extra aandacht voor de kortere werkweek, vrije tijd als basisrecht en bewuster omgaan met vrije tijd.

Hoewel we vandaag minder uren werken dan vroeger, geven mensen almaar vaker aan dat ze te weinig vrije tijd hebben. Steeds meer winkels zijn open op zondag, het tijdskrediet is afgebouwd, we ‘moeten’ met z’n allen langer werken, er is meer (gedwongen) deeltijds werk, flexibelere arbeidstijden, uitbreiding van de nachtarbeid.

Steeds meer mensen gaan minder werken om de zorg voor kinderen en het huishouden gecombineerd te krijgen, het aantal burn-outs en langdurig zieken is aanzienlijk, ouders geven aan te weinig kwalitatieve tijd door te kunnen brengen met hun kinderen.

Deze eerste editie van de Week van de Tijd wil zowel de ogen als het debat openen. Lees meer over de geplande activiteiten op www.pakjetijd.be/weekvandetijd