Kledingketen New Look schuift rekening door naar gemeenschap

De Belgische poot van de kledingketen New Look is in januari failliet verklaard. Daarmee viel het doek voor alle Belgische winkels.
“New Look is een Engelse keten en in Engeland blijven ze gewoon open”, licht LBC-NVK-secretaris Jörgen Meulders toe. “Hier draait ons Fonds voor de sluiting van ondernemingen op voor de kosten die met het faillissement gepaard gaan en in Engeland is er zo niets aan de hand”.
De werknemers krijgen dus geen opzegvergoeding van New Look maar de hele maatschappij mag wel mee betalen. Door de beslissing van New Look worden 110 werknemers in de kou gezet. Het personeel is kwaad, en terecht.
“New Look omzeilt zorgvuldig de regels uit de ‘Wet Renault’ door een faillissement in te roepen, wat totaal onaanvaardbaar is. Het is niet aan de gemeenschap om het sociale plan van de multinational te betalen. Wij vragen aan de politieke autoriteiten om hun verantwoordelijkheid te nemen en strengere wetgeving te maken voor zulke misbruiken.”

Auteur: Denis Bouwen