De kunst van Jacques Martin

Alex, de beroemde stripheld van de Fransman Jacques Martin, viert in 2018 zijn 70-jarige bestaan. Met 12 miljoen albums verkocht met vertalingen naar 15 talen trotseerde deze jonge Gallo-Romein talloze gevaren en kwam hij in contact met de meest uiteenlopende beschavingen. Al die tijd droeg hij eerlijkheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel, idealen die zijn geestelijke vader zeer dierbaar waren. Vandaag wordt Alex beschouwd als de ware voorloper van het ‘historische stripverhaal’. De tentoonstelling, die door uitgeverij Casterman op poten werd gezet, is te zien in het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel.
Het gaat om een tentoonstelling die eerder te zien was in het Franse Angoulème, in het kader van het beroemde internationale festival van het stripverhaal daar. De bezoekers ontdekken meer over vier decennia creatief werk van Jacques Martin. De artiest werkte in de reclamesector en ontwikkelde gaandeweg zijn eigen stijl als striptekenaar. Op de expo krijg je 150 originelen te zien.

Deze tentoonstelling loopt nog tot 6 januari 2019.

Waar?
Museum Kunst & Geschiedenis
10 Jubelpark, 1000 Brussel
tel. 02 / 741 73 31

Meer info?

www.kmkg-mrah.be/fr/expositions/alix