Vakbond in de bres voor 300 werknemers bij Telenet

Het telecombedrijf Telenet kondigde eind april de verschuiving aan van 300 werknemers naar een nieuwe onderneming. De toenemende digitalisering van onze woningen, kantoren en steden gaat gepaard met een enorme vraag naar diensten voor deze activiteiten en Telenet wil zich op deze markt begeven.
Omdat Telenet geen ervaring heeft met zulke diensten werkt het hiervoor samen met het Franse Solution30, dat in België vooral actief is via Janssens Field Services. Het nieuwe bedrijf zal voor 70 procent in handen zijn van Solution30 en voor 30 procent in handen van Telenet.
De onderhandelingen over de overgang lopen momenteel. Voor de vakbond zijn er twee grote bezorgdheden. De huidige loon- en arbeidsvoorwaarden moeten uitgebreid worden beschreven in een cao die zowel door Telenet als door het management van het nieuwe bedrijf wordt onderschreven.  Als het nieuwe bedrijf geen succes heeft, moeten de 300 werknemers naar Telenet kunnen terugkeren. De gesprekken met de directie verlopen in een positieve sfeer waardoor een goed akkoord zeker haalbaar is.