‘Help! Mijn collega is een robot!’

Kan technologie een betere werkplek creëren

LBC-NVK Brussel, Beweging.net en ACV Brussel organiseren dit jaar enkele discussieavonden over werken en leven in Brussel. Meer bepaald over werken & de stad in tijden van digitalisering en ‘disruptie’.

Op 4 juni 2018, om 20.00u, is er weer een debat in het Kaaicafé, Sainctelettesquare, 1000 Brussel. Deze keer met Bert Vanrompaey (personeelsdirecteur BNP Paribas Fortis), Matthias Somers (denktank Minerva), Sandra Vercammen (ACV).
Robots en algoritmes. De troepen van de Digitale Revolutie. Automatisering zal onze maatschappij en werkplek ingrijpend veranderen. Sommigen voorspellen dat de helft van de bestaande jobs niet meer zal bestaan. Kassavrije winkels, advies voor een nieuwe woonlening krijg je via de chatbot, en je pakje via je favoriete geautomatiseerde webshop wordt geleverd door een telegeleide drone. Leidt deze creatieve destructie tot de massale afbraak van jobs of ontstaan er nieuwe behoeftes en nieuwe banen?
En wat met onze werkplek? Verscherpt automatisering de dualiteit tussen afstompende jobs en ‘high end’ jobs? Of kan nieuwe technologie de kwaliteit van jobs opwaarderen: minder routineus, afstompend en vernederend werk.
En wat met nieuwe manieren van werken? Verdwijnt het klassieke kantoor? Meer en meer bedienden werken van thuis uit, tot ieders tevredenheid. Vervagen de grenzen tussen werken en leven? Bepalen we zelf wanneer en waar we werken? Of is deze vrijheid een gouden kooi? Tijd- en plaats-onafhankelijk werken. Anywhere & anytime. Worden we meester van onze tijd? Of leidt dit alleen maar tot meer burn-outs en isolement?

Of kan technologie ons helpen beter en minder te werken? |

Meer info? Surf naar www.helpmijnwerkgeveriseenapp.be