Snapshots – ACV Limburg ‘stokstijf’ voor rechtvaardige belastingen!

Onze vakbond ACV doet al lang mee aan de terechte strijd voor rechtvaardige fiscaliteit en voor een ander belastingsysteem. Bijvoorbeeld door actief mee te werken aan de acties van het Financieel Actie Netwerk (FAN). De Limburgse flank van het ACV laat zich ook niet onbetuigd. Op zaterdag 6 januari 2018 hield ACV Limburg een ‘standstill’-actie in Hasselt en Genk. Zo wilde de vakbond onderstrepen dat de vraag naar rechtvaardige fiscaliteit niet zal weggaan en dat een meerderheid van de Belgen vragende partij is voor een serieuze aanpassing.
“De vele besparingen en onrechtvaardige, asociale regeringsmaatregelen treffen iedereen”, verklaarde voorzitter Jean Vranken van ACV Limburg. “Alhoewel, de allergrootste bedrijven en de allerrijksten lijken altijd weer door de mazen van het net te glippen.” De vakbond vraagt een belastingsysteem waarbij elke euro naar draagkracht hetzelfde wordt belast.
Aan de actie in Hasselt namen zo’n 50 militanten van het ACV deel. In Genk waren ze met zo’n 30. Een uur lang bleven de actievoerders stokstijf in formatie staan. Ze droegen allemaal een sandwichbord met daarop hun boodschap. Die kwam erop neer dat het kapitaal – lees: grote fortuinen – fair moet worden belast en dat fiscale ontsnappingsroutes en achterpoortjes moeten worden gesloten.