Welzijnszorg: 1 op 7 haalt de meet niet

Vandaag halen 1.700.000 Belgen de meet niet. Hun inkomen is te klein. Deze maand. Volgende maand. Dat zegt Welzijnszorg in zijn nieuwe campagne, die in december is gelanceerd.
Met 1 op 7 Belgen die een inkomen hebben onder de Europese armoedegrens is het duidelijk dat er iets schort aan de inkomensbescherming in ons land. Vrijwel alle uitkeringen liggen onder de armoedegrens, en sommigen zeer ver onder de armoedegrens. Een leefbaar inkomen is een essentiële voorwaarde om te kunnen ontsnappen uit armoede. De uitkeringen verhogen is noodzakelijk én haalbaar.
Met de campagne ‘1 op 7 haalt de meet niet’ wil Welzijnszorg werk maken van een leefbaar inkomen voor iedereen. Duizenden vrijwilligers gaan de straat op om mensen te informeren, bewust te maken en acties te organiseren.
Lees meer op  www.samentegenarmoede.be