Waardevolwerk.be maakt non-profit werkbaar

Oplossingen voor uitdagingen rond werkbaar werk in de non-profit vind je sinds 26 september op www.waardevolwerk.be. Een website waar werknemers, leidinggevenden en organisaties uit de non-profit tips en ‘tools’ vinden die helpen om stress en burn-out te voorkomen en de motivatie te verhogen.

Met waardevolwerk.be wil de vzw VIVO de zorg- en welzijnssectoren en maatwerkbedrijven en hun werknemers helpen om het werk zo aangenaam en gezond mogelijk te maken. VIVO ontwikkelde de website in samenwerking met vakbonden en werkgevers.

De site richt zich dus tot drie doelgroepen: werknemers, leidinggevenden en organisaties. Je kan de site er bij halen tijdens een functioneringsgesprek, of wanneer je een nieuwe collega op het werk onthaalt. Zo worden oplossingen rapper gevonden en doet ieder wat hij kan.

Naast alle tips en tools krijg je ook inhoudelijke informatie. Hoe werkbaar is werken in de diverse deelsectoren van de non-profit eigenlijk?

Ook op facebook

Volg waardevolwerk ook op facebook. Laat je inspireren door tips, nieuws en blogposts over werkbaar werk in de non-profitsectoren.

De website zal ook met een postercampagne worden bekendgemaakt. Elke non-profitorganisatie krijgt van VIVO een eerste poster met alvast 3 tips over emotionele belasting. Later komen ook werkdruk en andere thema’s aan bod.

Meer over VIVO vind je op www.vivosocialprofit.org.