Huis van de Europese geschiedenis

Europa, en dan vooral de Europese Unie: sommigen hebben er een haat-liefdeverhouding mee. Volgens de enen kan de EU niet snel genoeg verdwijnen en is ze vooral een economisch project, anderen zijn juist van mening dat de EU vooral moet blijven maar wel – eindelijk – een sterke sociale dimensie moet krijgen.

Wat je er ook van vindt, er is nu in Brussel een nieuw mooi museum, het ‘Huis van de Europese geschiedenis’. Dit museum neemt je mee op reis doorheen de geschiedenis van Europa. Het vertelt een verhaal van mythes, ontdekkingen, chaos en samenhorigheidsgevoel. Een bezoek is de moeite voor wie geïnteresseerd is in de Europese geschiedenis en nadenkt over de toekomst van Europa.

Het museum is te vinden in het prachtig gerenoveerde Eastmangebouw in het schaduwrijke Leopoldpark in Brussel. De collectie van het museum is te bewonderen in alle 24 officiële talen van de EU en de toegang is gratis. Voor scholen, gezinnen en groepen biedt het museum programma’s op maat waardoor iedereen een boeiende belevenis te wachten staat.

Zin om er naar toe te gaan?

Huis van de Europese geschiedenis: Belliardstraat 135, 1000 Brussel

E-mailen kan via historia@ep.europa.eu

En er is ook een website