Op 1 januari worden de meeste van de ACV-ledenbijdragen geïndexeerd. Het lidgeld varieert dan van 5,89 tot 20,95 euro per maand en hangt af van de sector waarin je werkt, of je voltijds of deeltijds werkt en welk statuut je hebt (werkend, langdurig ziek, gepensioneerd, werkzoekend…).

Voor die prijs heb je recht op het totaalpakket van dienstverlening, inclusief rechtsbijstand (na 6 maanden ononderbroken lidmaatschap). Een omniumverzekering op het werk, zeg maar.

In heel wat sectoren krijg je een groot deel van je lidgeld terug in de vorm van een vakbondspremie. Die kan oplopen tot 145 euro per jaar. Netto betaal je dus heel wat minder en wordt je lidmaatschap een pak voordeliger.

Dankzij jouw bijdrage kunnen we blijven opkomen voor jouw rechten. Dat is vandaag meer dan ooit nodig. Denk maar aan het behoud van de automatische index, een goed loon, veilige werkomstandigheden, een leefbare combinatie tussen werk en vrije tijd én betere pensioenen en uitkeringen.