Manifiesta toont de wereld zoals die zou moeten zijn

Op 9 en 10 september is het ManiFiesta in Oostende. Het festival biedt elk jaar een veelzijdige line-up met naast muziek ook literatuur, debat, sport en heel veel meer. ManiFiesta, dat is twee dagen lang de wereld zoals die zou moeten zijn: solidair, geëngageerd en divers.  Muzikaal kan je genieten van uiteenlopende acts als Axelle Red, Coely & Dikke; wie van sport houdt kan er o.a. terecht op een Ninja-run, Zumbasessies of een Fifa-tornooi.

Op de affiche staan ook boeiende sprekers uit binnen- en buitenland. Denk aan de Amerikaan Chris Smalls die vakbondswerk introduceerde bij Amazon of de Britse Labour-gigant Jeremy Corbyn. Auteur-journalist Tom Naegels komt er spreken over België als migratieland en advocaat Jan Buelens over sociale rechten in Europa.

Ook ACV Puls neemt uitgebreid deel aan dit feest. De vakbond voegt graag een paar scherpe vakbondsstemmen aan de debatten toe. Lut Cromphout, Olivier Remy, Fatiha Dahmani, Hannah Ghulam Farag en Stefaan Decock getuigen op ManiFiesta voluit over hoe vakbondswerk het verschil maakt, maar ook over hoe sociaal engagement steeds meer bedreigd wordt.

Daarnaast kan je bij het ACV op Manifesta ook een je eigen T-shirt ontwerpen en drukken en meebrullen met oude en nieuwe protestliedjes. Je leest alles over het ACV-luik op Manifiesta op  http://www.hetacv.be/manifiesta.