Als je wil springen, zorg dan dat je een goede parachute hebt

Het is al ‘blind’ wat de klok slaat. Of je nu op zoek bent naar een huis, een lief of een job, op tv kan het allemaal blindelings. Maar of het altijd de meest duurzame keuze is, is maar de vraag. Bij het Loopbaancentrum van ACV Puls spring je alleszins niet blind van de ene naar de andere job.

“Loopbaanbegeleiding is bij ons een traject dat je samen met een coach doorloopt,” legt loopbaanbegeleider Kathleen Brants uit. “Dat duurt al snel drie maanden. Om de paar weken kom je samen met je persoonlijke coach. Ontdekken wat voor jou belangrijk is, kan wel even duren. Het is een boeiende, maar soms ook confronterende zoektocht,” valt Nathalie Vermeersch haar collega bij.

 

“Niemand anders kan voor jou een job zoeken”

 

“Belangrijk is dat je te allen tijde het stuur van je loopbaan zelf in handen houdt,” zegt Kathleen. “Niemand anders dan jij zelf beslist welke weg je op gaat.” En dat hoeft zelfs niet altijd een nieuwe job te zijn. “Het kan soms ook in je huidige job of bij je huidige werkgever. Sommigen gaan een opleiding volgen om zich meer te bekwamen in iets dat ze graag doen. Het zijn soms kleine dingen die het verschil maken.”

Loopbaankeuzes zijn echter zelden in een vingerknip gemaakt. “Zo werkt het niet,” weet Nathalie. “Een duurzame keuze maken, vraagt tijd en energie. Wij helpen je zoeken naar wat jij zelf belangrijk vindt, maar bekijken ook je ambities en talenten. Wij zoeken géén nieuwe job voor jou, maar helpen je wel om dat eventueel zelf te doen. Het is een illusie te denken dat iemand anders dat voor jou kan doen.”

Nood aan een babbel over je loopbaan?

Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Ontdek het tijdens onze online webinars op maandag 9 mei om 20 uur of woensdag 18 mei om 10 uur. Na een half uurtje ben je klaar om te beginnen bouwen aan een boeiende loopbaan.

CV en brief

Of ben je op zoek naar een job en wil je werk maken van het perfecte cv of de ideale sollicitatiebrief? Steek dan zeker je licht op tijdens de online webinar op dinsdag 10 mei.

Hersteltraject burn-out

Vierdaagse voor wie herstelt van een burn-out. Je gaat aan de slag met oefeningen om je zelfinzicht te verhogen, je oefent met persoonlijke uitdagingen en wisselt ervaringen uit met anderen. Er is nog plaats op de vierdaagse op 12/5, 19/5, 2/6 en 9/6.

Meer info op www.loopbaanontwikkeling.be of via loopbaancentrum@acv-csc.be.

Auteur: Jan Deceunynck |  Afbeelding: BelgaImage