Rechter geeft ook kaderleden recht op sociaal overleg!

Op 13 januari heeft het Arbeidshof van Antwerpen een lange traditie van discriminatie van kaderpersoneel stopgezet. In nogal wat sectoren en ondernemingen werden zij namelijk uitgesloten van sociaal overleg. Het Arbeidshof oordeelde nu dat dit niet kan. Alle werknemers hebben recht op overleg over hun loon- en arbeidsvoorwaarden!
Het waren militanten bij 3M die, met steun van het ACV, het proces aanspanden. Ze botsten telkens op onwil van de werkgever om afspraken te maken over thema’s die hen aanbelangen zoals loon of een preventief stress- en burn-outbeleid.
Belangrijk is dat dit arrest ook de deur naar overleg openzet in andere ondernemingen. We willen in samenspraak met de werkgevers zoeken naar oplossingen voor wederzijdse bekommernissen. Sociaal overleg is daar het meest geschikte instrument voor.

Nog vragen? Mail ze naar
kader@acv-csc.be