Hoe ervaarde jij de coronacrisis? … De Sales administration assistant

Evelien Benauwt: Sales administration assistant

De eerste weken van de lockdown werkten we bij Picanol op sommige diensten nog door. Maar op 25 maart werd ik tijdelijk werkloos. Na drie volle weken werkloosheid ben ik deels terug beginnen werken. In april heb ik 5 dagen gewerkt, in mei 8. Op dit moment werk ik terug twee dagen per week. Elke vrijdag hoor ik hoe de volgende week eruit ziet. Perspectief op een volledige heropstart is er nog niet.
Door de wereldwijde crisis zijn de binnenkomende aanvragen gedaald. Dus is er voor ons ook minder werk om offertes of contracten op te stellen. Iedereen bij Picanol heeft gestempeld. Maar sommige collega’s in andere functies zijn al terug aan de slag. De productie heeft minder lang stil gelegen dan de administratie.

De dagen dat ik werk, ga ik naar kantoor. Het zou ook thuis mogen van de werkgever, maar ik vind het praktischer op het werk. Geen gezeul met papieren dossiers. Ik was eerst wel een beetje ongerust om terug te keren. Maar de werkgever heeft echt wel alles gedaan om de veiligheid te garanderen en ons uitgebreid geïnformeerd. Er is dus geen reden om bang te zijn op kantoor.
Prettig vind ik die tijdelijke werkloosheid niet. Zeker financieel niet. Maar ook los daarvan zou ik liever terug normaal gaan werken. Maar dat zit er voorlopig nog niet in. Dus maak ik er intussen maar het beste van. De dagen dat ik thuis ben, doe ik ’s morgens het huishouden terwijl de kinderen voor school bezig zijn. Ik laat ze zo veel mogelijk zelfstandig werken, maar het is natuurlijk wel handig dat ik thuis ben, om wat te helpen. In de namiddag proberen we dan iets leuks te doen. Dat mama nu vaker thuis is en meer tijd heeft, vinden zij natuurlijk wel leuk.

Ik heb de voorbije maanden ook al veel gewandeld. Nog voor de lockdown hadden we met collega’s afgesproken om ons voor te bereiden op een wandeling van 30 km in Ieper in het weekend van Hemelvaart. Die wandeling werd natuurlijk geschrapt. Maar we hebben allemaal op onszelf wel stevig getraind. Daar hadden we nu tijd genoeg voor.