Uitgaanstip: Expo Keith Haring

Bozar, Tate Liverpool en Museum Folkwang organiseren samen een groot opgezette retrospectieve van de iconische Amerikaanse kunstenaar Keith Haring (1958-1990). Via enorme tekeningen en schilderijen, video’s, collages, posters, beschilderde objecten en fresco’s krijg je een overzicht van de korte en krachtige carrière van de kunstenaar in het bruisende New York van de jaren 1980.
Haring trok ten strijde tegen drugs, aids, apartheid en de nucleaire bewapeningswedloop. Hij wilde ‘publieke kunst’ maken die hij verspreidde via zijn Pop Shop en de massamedia, en werkte daarvoor vaak samen met Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat.

De tentoonstelling in Bozar loopt nog tot 19 april 2020.

Waar? Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Meer info? Tel. 02 507 82 00   E-mail info@bozar.be    www.bozar.be