Poolse werknemers van Castorama verdienen onze steun

Als werknemer spendeer je heel wat uren op jouw werk. Inspraak op de werkvloer is daarom een belangrijk basisrecht erkend door tal van internationale instanties. Het management van de Poolse Castorama-vestigingen denkt hier anders over.
Castorama, onderdeel van een grote Engelse multinational, telt 12.000 werknemers in 80 doe-het-zelfzaken in Polen. De Poolse vakbond Solidarnosc slaagde erin de werknemers warm te maken voor vakbondswerk. Sinds september 2018 leidde dit tot heel wat pesterijen van de werkgever. In het recente verleden escaleerde dit tot het ontslag van 10 werknemersvertegenwoordigers. Volgens de directie voerden zij activiteiten uit die schade berokkenden aan het bedrijf.
Solidarnosc is het hiermee niet eens. De eis om deze mensen opnieuw terug in dienst te nemen ligt op tafel. Om dit te realiseren startte de internationale vakbond UNI Commerce met een solidariteitscampagne. De stem van de 10 vakbondsvertegenwoordigers moet opnieuw worden gehoord. Zij zetten zich dagelijks in voor hun collega’s. Jouw hulp is welkom.

Lees meer op www.labourstartcampaigns.net en kijk bij ‘Polen: Wiedereinsetzung entlassener Gewerkschafter in Castorama’