ACV Puls feliciteert werknemers Jumbo met hun nieuwe job

Vakbond staat paraat voor constructief sociaal overleg

De Nederlandse supermarktketen Jumbo opende begin november een eerste winkel in België. Het mag duidelijk zijn dat Jumbo niet over één nacht ijs is gegaan en een duidelijk plan heeft voor de verdere groei in ons land. Jumbo is een familiebedrijf uit het Nederlandse Veghel en bestaat al meer dan 95 jaar. In Nederland telt het bedrijf ruim 650 winkels.

In 2018 werd het duidelijk dat Jumbo de oversteek naar België zou maken. Op 6 november 2019 opende Jumbo zijn eerste Belgische supermarkt in Pelt. Na een opening in Rijkevorsel (20 november) ging op 4 december al een derde winkel van start in Lanaken (Rekem). In 2020 staat een uitbreiding van 12 tot 15 winkels in Vlaanderen op het programma. Op langere termijn wordt gemikt op zowat 100 vestigingen.

Daags na de opening van de eerste Jumbo in Pelt ging ACV Puls ter plaatse de werknemers feliciteren met hun nieuwe job. Want daar draait het voor ons om: de werknemers. Vele werknemers – gaande van het Belgische hoofdkantoor, over de logistieke bevoorrading, tot in de supermarkten – zorgen voor een optimale werking van het bedrijf. Als ACV Puls vinden we het belangrijk om deze werknemers te kunnen informeren en begeleiden terwijl ze hun job doen. Wij zijn er voor hen. Om samen met hen een uitwisseling van informatie en een gespreksplatform te kunnen lanceren. Graag willen we dan ook zoveel mogelijk in contact treden met de werknemers bij de keten.

Wij heten Jumbo welkom in België. De eerste financiële cijfers ogen goed. Laten we nu ook werken aan een goed en constructief sociaal overlegplatform om de financiële bedrijfsdoelstellingen hand in hand te laten gaan met de persoonlijke doelstellingen van iedere werknemer. Ik nodig bij deze dan ook graag Peter Isaac, directeur Jumbo België, uit om samen met ons het overleg aan te gaan.

Auteur: Frank Convents | Foto: Adobestock