“Het voordeel van de twijfel. Hoe filosofie je leven kan veranderen”.

Filosofie is stoppen met weten en beginnen met denken. Filosofie doet stilstaan, afstand nemen, vragen stellen. Haar niet-aflatende missie is: twijfel zaaien. Onrust stoken. Wat vaststaat, aan het wankelen brengen.
Het boek van filosoof Stefaan Van Brabandt, een uitgave van EPO, stelt vragen over tegenslag, status, werk, eten, liefde, sociale rechtvaardigheid, geluk en opvoeding. Is tegenslag altijd slecht? Hoe verstandig is het om je hele identiteit te laten afhangen van je status? Zouden we met zijn allen niet beter wat minder werken? Mogen we dieren eten? Zit romantiek liefde in de weg? Waarom moeten we zorg dragen voor elkaar en de planeet? Wat willen we doorgeven aan onze kinderen? En heeft het zin om geluk na te streven?
Dit boek sluit aan bij de gelijknamige tv-reeks die Van Brabandt in 2014 maakte voor Canvas.

Interesse in dit boek? Stuur dan je naam en adres naar communicatiedienst.acv-puls@acv-csc.be en laat ons weten dat je graag kans maakt op één van de 5 exemplaren die we gratis kunnen weggeven. Mail ons niet later dan 18 december 2019 aub.
Door deel te nemen aan de wedstrijd verklaar je je akkoord met het wedstrijdreglement. Dit reglement vind je hier online:
https://ons-recht.be/wp-content/uploads/2019/09/