‘Superheroes never die’

Hoe ontstaan superhelden? Aan de hand van meer dan 200 werken vertelt de tentoonstelling ‘Superheroes Never Die. Comics and Jewish Memories’ hoe de Amerikaanse strip van bij het begin en tot vandaag altijd verstrengeld is geweest met het tumult van de geschiedenis.
Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog wekt een generatie van joodse Amerikaanse tekenaars, die zich zo graag willen inburgeren dat ze hun buitenlands klinkende familienaam verbergen, diverse superhelden tot leven: Batman, Superman, Captain America of Spiderman.
Bijna een eeuw later zijn de superhelden nog altijd centrale figuren in onze hedendaagse culturen. Hoewel zij vandaag opkomen voor andere doelen, zijn de thema’s van identiteit en integratie die al in de jaren 1930 werden aangekaart, nog altijd aanwezig. Want een samenleving in crisis heeft altijd superhelden nodig.

Nog tot 26 april 2020.

Waar? Joods Museum van België, Miniemenstraat 21, 1000 Brussel

Meer info? Tel. 02 / 512 19 63, E-mail info@mjb-jmb.org
http://www.mjb-jmb.org/