Bruegel in de schijnwerpers

Er lopen nu diverse tentoonstellingen met werken van de Brabantse meester Bruegel.

In Antwerpen kan je terecht voor de expo ‘Madonna ontmoet Dulle Griet’. Eén van de hoogtepunten daar is de recent gerestaureerde Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude, ooit aangekocht door Fritz Mayer van den Bergh. De Dulle Griet ontmoet er de Madonna van Fouquet, één van de mooiste Franse schilderijen.

In de KBR (Koninklijke Bibliotheek van België) wordt ingezoomd op de prenten van Bruegel. Zo’n 450 jaar geleden, tijdens de 16de eeuw, waren de Zuidelijke Nederlanden het centrum voor de productie van en de handel in prenten. Bruegel en zijn uitgever, Hiëronymus Cock, speelden een sleutelrol in deze periode. Hun meesterlijk vakmanschap en ondernemingszin staan centraal in de tentoonstelling.

WAAR EN WANNEER?

‘Madonna ontmoet Dulle Griet’, van 5 oktober 2019 tot en met 31 december 2020
Surf naar www.museummayervandenbergh.be

The World of Bruegel in Black and White, van 15 oktober 2019 tot 16 februari 2020
Surf naar www.kbr.be