“Belgische armoede moeilijk in te dijken”. “680.000 Vlamingen onder armoededrempel”. “Eén Vlaming op de vijf kan zich geen weekje vakantie veroorloven”. Zulke krantentitels lees je met de regelmaat van de klok.

In het boek ‘Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger’, geschreven door de ATD Vierde Wereld-medewerkers Marijke Decuypere en Guy Malfait, lees je over Kevin, die op school de foto’s van zijn bezoek aan de Kalmthoutse Heide toont en zegt dat hij op safari naar Kenia is geweest. Over Elsa, moeder van drie, die van de VDAB te horen krijgt: ‘Wij gaan u activeren’. Maar ook over congé in Frankrijk en over voor het eerst in uw leven naar de opera gaan.
Actrice en regisseuse Reinhilde Decleir beschrijft het boek zo: “’Triestig en hoopgevend tegelijkertijd. Triestig wanneer je de angst, onzekerheid en schaamte voelt. En tegelijkertijd is er die enorme strijdlustigheid en solidariteit. Verhalen die ontroeren en hopelijk diep in onze ziel doen kijken”.
Een uitgave van Mammoet i.s.m. ATD Vierde Wereld. Verkrijgbaar via www.epo.be.

Interesse in dit boek? Stuur dan je naam en adres naar communicatiedienst.acv-puls@acv-csc.be en laat ons weten dat je graag kans maakt op één van de drie exemplaren die we gratis kunnen weggeven. Mail ons niet later dan 18 november 2019 aub.