Klotejobs, de schaduwzijde van ‘de flexibiliteit’
Vrijdag 15 maart 2019

Worden wij ‘wegwerpwerknemers’ die keihard moeten werken voor een hongerloontje? En zijn er niet steeds meer ‘werkende armen’? De realiteit is soms dichterbij dan sommige denken. Socioloog Herman Loos heeft zeven jaar lang geploeterd in de marge van de Franse arbeidsmarkt. Zijn ervaringen waren vaak hallucinant.
Herman, die ondertussen opnieuw in België leeft, neemt ons, aan de hand van zijn boek ‘Menselijke grondstof – over leven op de bodem van de Europese arbeidsmarkt’, mee in de realiteit van de arbeidsmarkt. Wie denkt dat dit alles een ‘ver-van-mijn-bed-show is’, zal op deze avond wellicht op andere gedachten komen.
Naast Herman zal Kristien Keersmaekers (ACV Jongeren-verantwoordelijke) haar ruime ervaring en kennis over de Belgische arbeidssituatie met ons delen.

Deze avond is een must voor al wie jong is en een belangrijke avond voor wie al wat ouder is. Wie een syndicaal hart heeft, het belang van werknemersorganisaties onderschrijft en zich zorgen maakt over werkbaar werk en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden, mag deze avond zeker niet missen.
De organisatie is in handen van ‘The Coalition of the willing’, een samenwerking tussen het Masereelfonds en de vakbond ACV waarmee we Tegenlicht meet ups (VPRO-documentaires met nabespreking) en debatten organiseren. Deze initiatieven krijgen ook ondersteuning van Hart boven Hard.

Wanneer:
Vrijdag 15 maart, start om 19.00u.
Waar: Jeugdhuis Centraal, Lusthovenlaan 10, Mortsel (nabij Antwerpen)
Inschrijven is gewenst maar niet verplicht. Toegang gratis.
Vragen of meer info:
coalition.zuidrand@gmail.com


Loopbaanbegeleiding in groep

Een loopbaanprogramma voor werkende en werkzoekende ACV-leden.
Het gaat om een intensieve loopbaanbegeleiding in groep. Je doet aan uitwisseling met andere groepsleden die net zoals u beter willen omgaan met hun werksituatie of die willen uitzoeken of een andere werksituatie hen beter zou liggen.

Waar: ACV-gebouw, Koning Albert I-laan 132, Brugge
Wanneer: Woensdagen 13 maart, 3 april en 24 april 2019 (9.30u-16.30u)
Meer info? loopbaancentrum@avc-csc.be
of 03 / 220 89 50


Infomomenten

Er zijn infomomenten van het Centrum voor Loopbaanontwikkeling (CLO) in Antwerpen (vrijdagen 8 maart, 5 april en 3 mei), Brussel (vrijdag 15 februari), Leuven (woensdag 13 maart), Gent (maandag 25 februari), Hasselt (woensdag 24 april), Herentals (woensdag 20 maart), Kortrijk (maandag 18 maart) en Turnhout (woensdag 6 maart).

Inschrijven / meer info:
gratis voor leden van het ACV
www.jeloopbaan.be
03 / 220 89 50
lbc-nvk.loopbaancentrum@acv-csc.be
Meer info op
www.loopbaanontwikkeling.be