Gespreksavond over ‘Peperdure pillen’
Dr. Anne Delespaul (GVHV)

In Mortsel, bij Antwerpen, is er op woensdag 21 november 2018 een kijk- en gespreksavond over het thema ‘Peperdure pillen’ – de macht van de farmaceutische industrie. Er worden fragment vertoond uit de VPRO Tegenlicht-documentaire ‘Peperdure pillen’. Aansluitend geeft dr. Anne Delespaul (Geneeskunde voor het Volk) haar visie en commentaar. Er is ook ruimte voor vraag en antwoord.
‘Big Pharma’ heeft de prijsbepaling van nieuwe medicijnen stevig in handen. De productiekosten zijn geheim en alle pogingen van academische ziekenhuizen en apothekers om geneesmiddelen goedkoper te maken worden met succes tegengehouden door de industrie. VPRO Tegenlicht volgde vijf professionals die dit niet meer accepteren en vanuit hun persoonlijke betrokkenheid in actie komen en met nieuwe modellen experimenteren. Deze gedreven pioniers willen medicijnen voor iedereen beschikbaar en betaalbaar maken en laten zien dat dit kan.
Deze avond is het werk van The Coalition of the Willing, een samenwerkingsverband van ACV’ers, het Masereelfonds en aanverwante geesten.

Praktische info:

Woensdag 21 november 2018 om 20.00u – Cultuurcentrum Kaleidoscoop, Robijnzaal, Molenstraat 50, 2640 Mortsel (vlakbij het Sint-Jozefziekenhuis).
Info: Coalition.Zuidrand@gmail.com of 0486/266.615 – inkom is gratis.


Stilstaan en bewust keuzes maken als 50-plusser

Deze workshop richt zich tot werkende 50-plussers die willen stilstaan en nadenken over hoe ze in de tweede helft van hun loopbaan met plezier aan de slag kunnen blijven. Ook het wenkend perspectief van meer vrije tijd en pensioen komt aan bod. Tijdens vier  halve dagen gaan we dieper in op een reeks vragen.
Hoe is het om als 50 plusser aan het werk te zijn? Welke stereotypen leven er hieromtrent? Hoe beïnvloeden die jouw functioneren? Heeft het ouder worden ook voordelen?
Jezelf kennen en waarderen als voorwaarde om naar de toekomst te kijken. Durven dromen over een wenkend perspectief. Welke overtuigingen belemmeren je?

Veroudering: hoe ga je ermee om?  Wat geeft je energie? Welke energiebronnen zijn goed vertegenwoordigd? Welke zijn ondervertegenwoordigd? Hoe kan je je energie behouden? Welke batterijen ken je en kan je opladen?
Heb je al tegenslagen ervaren die een impact hadden of hebben op je loopbaan? Hoe ben je hiermee omgegaan? Wat heeft je geholpen?
Hoe kan je de ervaringen die je hebt opgebouwd benutten? Wat verwacht je nog van werk?  Waar wil je binnen 5 jaar staan? Binnen 10 jaar? Wat is er dan anders dan nu?

Tijdens deze workshop staat de uitwisseling van ervaringen centraal.

Praktische info:

De workshop (vier halve dagen) vindt plaats in Antwerpen, in het Bondsgebouw van de LBC-NVK, Sudermanstraat 5.
In 2018: dinsdagen 13 november, 20 november, 27 november, 4 december (18.00u-21.00u)
In 2019: vrijdagen 29 maart 2019, 12 april, 26 april, 10 mei (13.30u-16.30u)

Gratis voor leden van het ACV.
Meer info:
www.jeloopbaan.be
03 / 220 89 50
lbc-nvk.loopbaancentrum@acv-csc.be

 

Loopbaanbegeleiding in groep

Een loopbaanprogramma voor werkende en werkzoekende ACV-leden. Het gaat om een intensieve loopbaanbegeleiding in groep. Je doet aan uitwisseling met andere groepsleden die net zoals jij beter willen omgaan met hun werksituatie of die willen uitzoeken of een andere werksituatie hen beter zou liggen.

Practische info:

ACV-gebouw, President Kennedypark 16D, 8500 Kortrijk
Donderdagen 22 november, 29 november, 6 december (9.30u-16.30u)
Meer info? loopbaancentrum@avc-csc.be
of 03 / 220 89 50

Infomomenten

Er zijn infomomenten van het Centrum voor Loopbaanontwikkeling (CLO):

  • Antwerpen (vrijdagen 9 november en 7 december),
  • Brussel (vrijdag 16 november),
  • Gent (maandag 3 december),
  • Herentals (woensdag 19 december),
  • Turnhout (woensdag 12 december) en
  • Kortrijk (dinsdag 11 december).

Inschrijven / meer info:

gratis voor leden van het ACV
www.jeloopbaan.be
03 / 220 89 50
lbc-nvk.loopbaancentrum@acv-csc.be

www.loopbaanontwikkeling.be