Snapshots – In actie voor betere ouderenzorg!

800 vakbondsmilitanten en sympathisanten uit de Vlaamse woonzorgcentra zijn op vrijdag 27 oktober 2017 op straat gekomen in Brussel. De actie kwam er na de Pano-reportage over wantoestanden door het personeelstekort in sommige commerciële rusthuizen.
Aan het eind van de actie was er een gesprek met de bevoegde Vlaamse minister, Jo Vandeurzen. Hij kent de problemen en toonde begrip. Spijtig genoeg namen anderen uit de Vlaamse regering niet de tijd om met de actievoerders te praten.
Er is nu afgesproken om voort te praten tijdens de onderhandelingen over een nieuw sociaal akkoord (‘VIA 5’). Meer middelen voor meer personeel is een kwestie van centen. We zullen zien of de Vlaamse overheid in de komende jaren al dan niet bereid is meer geld te investeren in de non-profit. Als de besprekingen te weinig opschieten, zal de vakbond opnieuw actievoeren.

www.wittewoede.be