Foto-expo ‘People of Mercy’

De internationaal bekende Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren exposeert in Antwerpen met een aangrijpende reeks portretten in het ruim van het binnenschip de ‘Lauranda’ op de kade naast ‘Het Steen’ Hij maakte een selectie uit een fotoreeks waarmee hij in de prijzen viel bij de World Press Photo Awards, en vulde deze aan met een nieuwe selectie nooit geziene foto’s van patiënten van Mercy Ships.

Mercy Ships is een internationale liefdadigheidsorganisatie die zich inzet om kwalitatieve gezondheidszorg te geven aan de allerarmsten. De organisatie vaart met het grootste private ziekenhuisschip naar Afrikaanse landen. Aan boord meer dan 400 vrijwilligers die zelf hun reis en verblijf betalen: dokters, verpleegkundigen, ingenieurs, landbouwers, bouwvakkers en anderen.

Deze betalende expo in Antwerpen geeft aan de patiënten van Mercy Ships een waardig gezicht. Ze loopt nog tot en met zondag 10 december aanstaande. Van 13.00u. tot 18.00u in het ruim van het binnenschip de ‘Lauranda’, op de kade naast ‘Het Steen’, Maritiem Park te Antwerpen.

In het Antwerpse Havenhuis (Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen) loopt nog tot en met 10 december de gratis tentoonstelling ‘Stories of Mercy’. Die wil een overzicht geven van de organisatie Mercy Ships zelf.

Meer info op de website.

Wie vragen heeft over de vzw Mercy Ships Belgium kan bellen naar 02 / 503 64 03 of e-mailen naar info@mercyships.be.