Koning Albert I en de Groote Oorlog

Wist je dat koning Albert I een ondeugend en onrustig kind was en dat hij niet hield van stijve diners in het koninklijk paleis? Iedereen weet wel dat hij ervoor koos om bij zijn volk te blijven toen de Groote Oorlog uitbrak, maar wist je ook dat Albert I het algemeen enkelvoudig stemrecht en de ‘achturendag’ steunde? Tal van nooit eerder geëxposeerde foto’s bieden ook een blik op intieme familiemomenten en ontmoetingen met vrienden.

Daarna zoemt de tentoonstelling in op de vredespogingen die Albert I en anderen tijdens Wereldoorlog I hebben ondernomen. Ook het leven van Albert en Elisabeth in die periode komt aan bod. Een reconstructie van het salon, een film en tal van persoonlijke objecten van het koninklijk paar laten je kennis maken met het alledaagse leven van het koningspaar op dat moment.

De tentoonstelling is opgesteld in het schilderachtige kasteel van Rumbeke, het oudste renaissancekasteel van België. Wie wil kan na het bezoek nog een wandeling maken in het Sterrebos. Er is ook een restaurant waar je een hapje kan eten.

Waar?

Kasteel Van Rumbeke, Moorseelsesteenweg 2, 8800 Rumbeke (nabij Roeselare).Tel. 051/22 60 60

Website

Deze tentoonstelling loopt nog tot 31 december 2019.